joi, 18 martie 2010

Cararea secreta - partea a 15-a

icon_eglo_iluminare_gradina


Oamenii prezinta o inclinatie naturala spre religie. Carari diferite au fost descrise pentru atingerea acestei aspiratii, dar mare parte din multimea de spirite cunfunda cararea cu scopul.
Meditatia, Yoga, Spiritismul, au un scop fundamental, sa-i faca omului , prin provocarea unui scurt-circuit in curentul intelectual, perceptibila realitatea pe care gandirea o intuneca.
Practicile religioase inaintate, tehnicile de meditatie, adorarea extatica a sfintilor si alte mijloace ajutatoare ii permit omului sa urce pe fluviul gandirii pana la punctul in care cursul gandirii se opreste complet.
*
Iluminarea insasi are mai multe trepte. Pe treapta cea mai inalta, toti clarvazatorii trec prin aceeasi experienta si sunt de acord cu privire la insemnatatea acesteia. Dar acestia sunt rarii alesi, fericiti printre oameni.
*
In toate epocile cercetatori sinceri dar marginiti au vrut sa limiteze vastul ocean al cunoasterii si al adevarului, intr-0 singura doctrina.
O astfel de abordare este contraproductiva.
*
Dumnezeu nu s-a manifestat oamenilor doar atunci cand Isus emotiona o obscura provincie a Imperiului Roman, sau in timpul cand Buda strabatea India cu castronasul cersetorului. El este gata sa se dezvaluie in toate timpurile, tuturor oamenilor care vor si pot sa indeplineasca conditiile cerute pentru obtinerea revelatiei. Dumnezeu le vorbeste si azi oamenilor capabili sa-l asculte.
*
Inteligenta moderna cere si trebuie sa obtina a prezentare limpede a aspiratiilor religioase, morale si sentimentale ale societatii.
Maestrii din trecut se aflau in fata unor popoare cu o mentalitate cu totul diferita de a noas
tra. Clarvazatorii epocii noastre, in special cei din Occident, trebuie sa faca abstractie de formulele din trecut si sa actioneze conform comandamentelor prezentului. Ei exprima adevarul intr-o maniera potrivita timpurilor actuale.

* * *

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu