marți, 16 martie 2010

Cararea secreta - partea a 14-a


*
Subiectul care are curajul sa merga pe cararea secreta isi atrage forta calauzitoare pe aceasta cale.
*
Experimentatorul executa unele exercitii:
meditatia, incetinirea respiratei, autoobsevarea sau chemarea amintirilor, urmareste efortul reflexiunii interogative, apoi, intr-o buna zi, calm si linistit, dar ferm, constiinta spirituala i se dezvaluie.
Ea poate veni dupa cateva sfortari, dar poate veni si dupa multi ani, sau deloc.
*
*
Pentru cei mai multi, cea mai buna rugaciune este chiar viata lor.
Felul cum ne indeplinim sarcinile, sacrificiile pe care le facem, urmand si alte cai, nu doar drumurile inflorite,trebuie sa exprime si sa probeze marea dorinta de realizare a sinelui.
*
Natura nu se grabeste si undeva,in vastul sau imperiu, il va prinde pe fiecare si-l va antrena sau constrange sa indeplineasca scopurile ei secrete.
Cel care se angajeaza in explorarea fiintei sale launtrice, nu este un visator, si face azi, de bunavoie, ceea ce multimea oamenilor va fi constransa sa faca maine.
*
IN PREZENTA SENINA A ACESTEI PUTERI IMENSE, SUFLETUL ADORA IN TACERE.
*
Regasiti-va pe voi insiva, gasiti EU-ul vostru si veti incepe sa prindeti intelesul vietii si misterul universului se va dezvalui inaintea voastra.
*
OMUL, ca entitate spirituala, poseda o capacitate de intelepciune nesfarsita si izvoare de fericire surprinzatoare. El contine in sine divinul si, cu toate acestea, ca si cum ar fi o simpla insecta, se multumeste cu placeri marunte, se complace in necazuri meschine si traieste o existenta neinsemnata.
* *
Coborati in adancul sinelui si veti descoperi ca facem parte dintr-o

VIATA IMENSA

a carei esenta este PACEA NECLINTITA, al carei obiect
este BUNATATEA si a carui existenta este
VESNICA.
*
Pe cand eu-ul constient sufera toate vicisitudinile sortii, EU-ul profund ramane in toata grandoarea sa, nealterat si netulburat.
*
Cunoasterea EU-ului este baza intregii stiinte si a adevarului.
*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu