miercuri, 31 martie 2010

9) Tehnici de meditatie dupa Alice Bailey


Mai intai, ia seama ca simturile tale exterioare sa fie controlate cum trebuie. Apoi intoarce-te catre simturile interioare, care sunt puterile inferioare si cele superioarte ale sufletului. Acestea sunt excitate de simturile exterioare : ceea ce vede ochiul si aude urechea, se transforma imediat in dorinta, care este supusa judecatii, o a doua putere care examineaza dorinta, si o trece celei de-a treia puteri, ratiunea, care cerceteaza judecata facuta asupra dorintei.
*
Corpul trebuie sa fie odihnit atat dupa munca trupeasca cat si dupa suprasolicitarea simturilor. Sufletul se simte liber in liniste, dar in corpul ostenit este coplesit de inertie. Odihnindu-ne, ne reculegem.Croindu-ne o cale prin simturile reculese, ne inaltam peste mintea noastra, pana la intelepciunea EU-ului superior.
*
Repetarea unui verset sau a unei mantre, dezvolta puterea de a patrunde dincolo de forma cuvintelor, in intelesul lor adevarat.
*
Exista o lume a sufletului, care, in realitate, este un alt regn al naturii, al cincilea. Intrarea in acest regn este un proces natural, cum a fost si trecerea vietii prin celelalte regnuri in cursul evolutiei.
Cand simturile externe sunt concentrate in al saselea simt, care este mintea, ele o imbogatesc si-i provoaca desteptarea. Mintea ii descopera omului aflat in meditatie profunda, domenii de cunoastere si stari de constiinta, care, pana aici, i-au fost tainuite.
*
Desteptarea instinctuala, a facut loc in om, cunoasterii intelectuale. Aceasta va fi depasita si inlocuita prin desteptarea intuitiei.

* * *

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu