luni, 15 octombrie 2012

"Sfarsitul Istoriei?" - Francis Fukuyama



In anul 1989, anul prabusirii sistemului socialist, revista "The National Interest" a publicat eseul lui Fukuyama intitulat "Sfarsitul istoriei?", in care afirma ca actuala forma de capitalism coorporatist transnational este oranduirea vesnica pentru omenire. Eseul contine si contraargumentele lui Fukuyama la aceasta idee trasnita, dar si un numar de sase replici, printre care, cea a lui Ralph  Dahrendorf, care considera eseul o caricatura, care impune insa o discutie serioasa, altfel spus, nu tocmai o caricatura. Asadar, sunt autori care considera ca suntem pe aproape de realizarea, in cadrul noii ordini mondiale ( oare nu scrie pe bancnota de un dolar american "novus ordo seclorum?), a statului omogen universal, avand drept coordonate, democratia liberala si, in sfera economicului "video & stereo", altfel spus, societatea de consum ce are ca epifenomen distrugerea culturii.
*
Curul mamii voastre il veti distruge, banditilor, caci INDIGNATII vor sa ramana oameni si nu robi ai muncii la stapan, robi la banci sau oropsiti ai soartei, atunci cand nu aveti nevoie de brate sau minti pentru munca!
*
Ce, credeati ca a inceput o etapa a istoriei caracterizabila ca o navala spre nimic ?
*
  PPE va veni in 16, 17 si 18 octombrie in Romania, pentru congresul acestei mafii naziste! Veti vedea atunci navala, caci vor da peste voi cei pe care ii calcati in picioare. Ma si intreb cum isi va da startul Merkel, satana cu fusta? Isi va lepada fustele, ca sa poata alerga iute, si va fugi la curul gol ? Nu v-ajute Dumnezeu cu cel cap mare al vostru, porcilor si scroafelor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu