miercuri, 17 februarie 2010

Cararea secreta - partea a 2-a


Ne aruncam dincolo de leaganul natal si apucam viata cu maini pasionate pentru a cadea curand in indiferenta rece a mormantului.
*
Micile noastre persoane sunt cu totul concentrate asupra luptelor si aspiratiilor personale si asupra reusitei in viata.
Suntem sclavii obiectelor materiale si ne consumam cu infrigurare pentru ele.
*
Bertrand Russel scrie ca omul nu-i decat
un produs al activitatilor sale, ca originea si dezvoltarea sa, speranta si indoielile sale, iubirile si credintele sale, nu-s decat rezultatul unor ciocniri intamplatoare de atomi, si nimic nu-i poate prelungi existenta individuala dupa moarte, ca toata munca secolelor, toata cucernicia, inspiratia, toata frumusetea stralucitoare a geniului omenesc sunt destinate sa se nimiceasca intr-o zi in vastele abisuri ale sistemului.
*
Pe cand invatatii cerceteaza universul material in cautare de fapte noi, CLARVAZATORII
cerceteaza propriul EU, studiaza propriul spirit in cautarea vechilor adevaruri, caci ei au inteles ca nu pot decat sa se intoarca la izvoarele antice ale intelepciunii omenesti pentru realizarea sinelui.
Ceea ce primul clarvazator a descoperit si inregistrat in zorii civilizatiei, este redescoperit si validat si azi, de clarvazatorii timpului prezent.
Din contra, descoperirile savantilor si ideile lor, sunt adesea infirmate si chiar considerate ridicole, in lumina unor descoperiri ulterioare, ce pot deveni la randul lor, desuete.
*
Am umplut enciclopediile cu mii de pagini, milioane de invataminte asupra lucrurilor, dar cine ar putea redacta un cat de scurt raport asupra misterului propriei sale fiinte?
*
Oare fiecare dintre noi exista doar pentru a ocupa, pentru scurt timp, cate un colt intunecat pe planeta, si apoi, sa dispara?
*
In inima fiecarui copil care se naste, Dumnezeu pune o lumina adevarata, dar ea cere sa fie dezvaluita.
Noi am invelit-o in cutele intunecate ale ignorantei, care trebuie sa fie indepartata.
Nici un strigat pornit din adancurile unei inimi sincere, nu se ridica degeaba la cer, si
DACA RUGACIUNEA ESTE FACUTA CU DREPTATE,
DUMNEZEU
care se afla in adancul propriei noastre inimi,
NE VA RASPUNDE.

* * *

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu